Redactie: Kirpalani’s N.V. schenkt 10.000 SRD aan Huize Ashiana

Kirpalani’s N.V. heeft in verband met haar 80-jarig jubileum op 21 augustus 2016 vandaag enkele sociale instellingen gedenken. Huize Ashiana mocht symbolisch een cheque van SRD 10.000,- in ontvangst nemen ter ondersteuning van het tuinbouwproject.


Het doel van dit project is de seniorenburgers in het tehuis te activeren en motiveren om te planten en om zo te voorzien in hun eigen behoeften, zei directeur Osei Jabini van Ashiana.
Aan de andere kant helpt dit om de bewoners fit te houden en ook om gezond te eten. De voordelen hiervan is dat het tehuis niet veel hoeft te investeren in het aanschaffen van voeding. De seniorenburgers gaan planten op een perceel van ½ hectare dat eigendom is van het tehuis.
Kenneth Kross vertegenwoordiger van Kirpalani NV juicht de projecten van het tehuis toe. “De keuze is gevallen op Huize Ashiana, omdat dit tuinbouwproject voordelen zal hebben voor het tehuis maar ook voor de Surinaamse samenleving. Met dit gebaar geven wij aan dat wij onze seniorenburgers waarderen”, zegt Kross.
Kirpalani heeft altijd aandacht gehad voor de sociale noden in de gemeenschap en heeft onder meer via de Kirpalani Stichting, vele donaties verstrekt aan instellingen die zich inzetten voor seniorenburgers, educatie, mensen met een beperking, opvang en begeleiding van kinderen, medische zorg en nog vele andere goede doelen.
De cheque werd in ontvangst genomen door Ashwin Chitanie, onderdirecteur Kategoriaal Maatschappelijk Werk. Hij bedankte namens minister Joan Dogojo de directie van Kirpalani voor deze ondersteuning.**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.
Bron: GFC