Redacti: Anti-HIV pil al in Suriname verkrijgbaar

Er zijn medicijnen die een hiv-infectie kunnen voorkomen, ook in Suriname. Ze kunnen zowel vóór als na onbeschermde seks toegediend worden en de kans tot een hiv-infectie met ruim 90 procent verlagen. Hoewel de medicatie al geruime tijd in Suriname is, wordt deze – vanwege de vrees dat dit onverantwoordelijk seksgedrag kan stimuleren – niet aan ‘patiënten’ verstrekt. Dit zegt internist-infectioloog Stephen Vreden. Hij vindt dat Suriname nu eindelijk moet overgaan tot gebruik van de medicamenten om patiënten te beschermen.

Hiv- en aids-voorlichter Ethel Pengel weet niet zeker of Suriname gereed is voor het ‘promoten’ van deze medicatie. Ze weet wel dat de medicamenten op dit moment willekeurig voor patiënten worden gebruikt.

Het ministerie van Volksgezondheid en de Wereldgezondheids- organisatie/Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisastie organiseerden maandagavond in Marriott Hotel een discussieavond, onder de titel Ik Ben Een Toffe Man (of Mijn Toffe Man). Cabaretier Jörgen Raymann was hierbij de gastheer. De discussieavond is volgens de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel de eerste van een aantal evenementen in aanloop naar Wereld Aidsdag op 1 december. Het ministerie hoopt met de activiteiten burgers te motiveren zich te laten testen op hiv.
**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.
Bron: DWT