Redactie: Hoe komt politieagent Milton B. aan zijn bezittingen?

Verdachte Milton B., een politieagent heeft plusminus veertig auto’s, waaronder een Mercedes Benz, vier percelen en hij exploiteert samen met zijn vader een pompstation in Coronie. Volgens een onderzoeksambtenaar is dit een onverklaarbaar vermogen, omdat Milton B. door zijn werk als politie-ambtenaar niet in staat geacht moet worden zo veel bezit te vergaren. Het vermoeden bestaat dat hij zich bezig houdt met witwaspraktijken. De verdachte staat terecht voor verduistering van benzine van de politie en er wordt een grondig onderzoek gedaan, waaruit ‘verrassende’ zaken voortvloeien.

Milton B. merkte maandag bij de rechter op, dat hij voertuigen opkoopt en verkoopt. Enkele staan op naam van zijn vrouw. Uit het onderzoek van de getuige blijkt dat de voertuigen in de periode 2010-2013 zijn gekocht. De onderzoeker was gestopt, omdat de zaak al in behandeling is genomen, maar kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft hem opgedragen om er mee door te gaan.

Een medewerkster van oliemaatschappij SOL heeft maandag ook belastende verklaringen tegen de beklaagde afgelegd over het verduisteren van brandstof. Ze vertelde aan de rechter dat het vreemd bij haar overkwam, dat Milton B. de bestelbonnen zelf kwam halen, terwijl Tegoh K., die ook terecht staat in deze zaak, de benzine ophaalde. Volgens Milton B. deed hij dit omdat zijn zijn kompaan twee keer bonnen had verlegd, maar de man ontkent dit. Een derde getuige heeft gisteren stukken overgelegd aan de rechter waaruit blijkt dat Milton B. de bestelbonnen nooit heeft afgedragen aan de administratie van de afdeling. Het getuigenverhoor gaat door op 24 oktober.**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.
Bron: DWT