Anoniem: Mijn vrouw is een extreme gezondheidsfreak geworden

Dag FamilieNieuws, mijn naam is Peter, ik ben Nederlander en woon in Suriname. Zeven jaar geleden ben ik voor een ICT project naar Paramaribo verhuisd. Toen het project was afgelopen, ben ik gebleven, omdat ik het leven in Suriname zo heerlijk vind. Ik heb al vijf jaar een relatie met Sandra, zij is Surinaams. Ik ben 37 en Sandra is 29.

Sandra en ik kenden elkaar van het uitgaan. Dream Cafe, Zsa Zsa Su, Lustig. We kwamen elkaar altijd tegen. Ze was heel spontaan, hield van dansen en lekker kletsen. We hadden dezelfde vrienden en we waren echte party animals. Op een gegeven moment werden we verliefd en kregen we een relatie. De vonken vlogen er vanaf. We gingen samen uit en feesten gezellig door. Vrijdag- en zaterdagavond waren we zowiezo in de stad tot laat. Veel drinken en lekker eten totdat de zon opkwam. Door de weeks hadden we vaak feestjes, van haar familie of van vrienden of collega’s.

Maar twee jaar geleden werd Sandra’s broer ziek, hij kreeg leverkanker, en overleed binnen een paar maanden. Dat was een enorme shock voor de hele familie. Sandra was er helemaal kapot van. Eigenlijk is ze dat nog steeds en ik merk dat het invloed heeft op onze relatie. Sandra is niet meer zo spontaan en kletst niet meer zo veel als vroeger. Ze is eigenlijk helemaal veranderd. Ze is ook een echte gezondheids freak geworden. In het begin vond ik dat wel goed. Na de dood van haar broer dronk ze geen alcohol meer. Ze begon ook heel gezond te eten en veel te sporten. Maar inmiddels draait alles om gezondheid. Ze gaat niet meer uit, omdat ze op tijd naar bed wilt gaan. Ze eet geen vette of zoete dingen. Ook geen vlees. Ze is heel erg afgevallen en het lijkt erop alsof het een obsessie is geworden.

Ik merk ook dat ze mij probeert te veranderen. Ik ga nog steeds regelmatig met mijn vrienden een biertje drinken in de stad. Niet meer zo vaak als vroeger, maar wel elke vrijdag. Thuis wil ik ook lekker bamie of een pizza eten, of een shot whisky drinken. Maar ik merk dat ze dat niet zo leuk vind, ze legt me dan uit hoe slecht vet of alcohol is. Aan de ene kant begrijp ik haar wel. Ze heeft een trauma opgelopen. Maar ik merk dat de situatie een beetje uit de hand is gelopen, ze wordt te extreem. Dat is slecht voor haar zelf, ze is niet zo happy, dat kun je zien. En het is ook slecht voor onze relatie. Ik vraag me af wat ik kan doen om mijn oude Sandra weer terug te krijgen. Groeten, Peter.

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Maar u kunt op onze Facebook pagina uw mening, advies of power delen. Het kan zijn dat u de schrijver en of andere personen in dezelfde positie kunt helpen. Heeft u zelf een verhaal dat u met ons wilt delen. Laat het ons weten. Wij plaatsen het, uiteraard anoniem, op onze website.
**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.