Anoniem: Mijn stiefmoeder is gemeen

Mijn moeder is heel vroeg overleden. Ik was pas 3 en mijn zusje was net geboren. Ik ben nu 19 jaar. Mijn vader heeft altijd bij zijn moeder in huis gewoond dus mijn oma heeft ons praktisch opgevoed. Toen ik 15 jaar was kwam mijn vader Therese tegen. Een hele mooie vrouw. Therese is een jonge vrouw. Ze scheelt bijna 20 jaar met mijn vader. Ze had pas een baby toen ze elkaar ontmoette. Tot nu toe weet ik niet of die baby van mijn vader is of van een andere man. Maar mijn vader zorgt voor het kind alsof het zijn kind is.

Vorig jaar zijn mijn vader, Therese en de baby verhuisd. Ze zijn getrouwd en zijn in hun eigen huis gaan wonen. Mijn zusje en ik bleven bij oma. We waren niet welkom. Therese had het liever niet. Maar mijn oma had ook liever dat we bij haar bleven. Ze vertrouwt Therese niet. Zij en mijn oma hebben een slechte band.

Therese is gemeen. We moeten elke maand geld bij haar halen, maar wat doet ze. Ze houdt een deel van het geld. Zogenaamd koopt ze boodschappen voor ons. We hebben daar niet om gevraagd. Onze vader heeft een goede baan. Maar hij is heel vaak van huis. Dus hij laat Therese zijn geldzaken regelen. We moeten bijvoorbeeld elke maand 400 SRD krijgen maar ze geeft ons 200. Die boodschappen die ze ons meegeeft zijn nog geen 50 SRD waard. Wanneer ze ons dat geld moet geven is het altijd moeilijk, dan is ze niet thuis en moeten we wachten tot eind van de week. Alsof het der pijn doet om ons dat geld te geven. Ze werkt zelf niet. Ze is met haar kont in boter gevallen.

Als papa in de stad is houdt ze hem alleen voor haarzelf en haar eigen kind. Dan gaan ze uiteten, lekker zwemmen en dat soort dingen. Papa denkt dan dat ze ons ook heeft gevraagd maar dat wij niet mee willen komen. Terwijl ze ons nooit vraagt om mee te gaan. Ze vraagt ons nooit om langs te komen, alleen de keren dat ze oppas nodig heeft. Dan gaat ze borrelen in de stad met haar vriendinnen en ook met mannen. Mensen hebben me gezegd dat ze haar zien met andere mannen als mijn vader er niet is.

Ik ben niet jaloers op Therese. Ik was juist blij voor papa dat hij een leuke vriendin had gevonden. Maar ze stoot ons weg van onze vader. We waren altijd samen. Nu zien we hem zelden en spreken we hem zelden. Als we hem zien is zij altijd erbij.
Mijn zusje mist een vaderfiguur. Laatst betrapte ik haar met een jongen van 22 jaar. Ze is pas 16 jaar. Ze is brutaal. Ze denkt dat ze al groot is. Ze heeft echt een vaderfiguur nodig. Oma kan haar ook niet meer aan. Mijn vader ziet niet wat er gebeurt. Het lijkt alsof hij zo in de ban is van die vrouw.

Ik probeer mijn vader alleen te spreken maar het komt er maar niet van. Therese doet opzettelijke dingen. Laatst heeft ze aan onze vader gezegd dat we brutaal waren tegen haar en soms liegt ze over andere dingetjes. Echt niet leuk hoor. Ik heb zo een verdriet. Door dit soort dingen mis ik echt een moeder. Waarom zijn stiefmoeders zo? Zo gemeen!

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Maar u kunt op onze Facebook pagina uw mening, advies of power delen. Het kan zijn dat u de schrijver en of andere personen in dezelfde positie kunt helpen. Heeft u zelf een verhaal dat u met ons wilt delen. Laat het ons weten. Wij plaatsen het, uiteraard anoniem, op onze website.

Wist u dat kinderen in Nederland naar een instantie kunnen bellen als ze problemen thuis hebben? Bel naar de kindertelefoon als je niemand hebt om te praten. 0800-0432
**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.