Redactie: Familielid van de vermoorde Giavannina: Vergeven, nooit!!

Dit vergeven we hem nooit. Hij moet gewoon de doodstraf krijgen”, zegt een naaste familielid van Giavannina Singotani verbitterd.
[quads id=1]
De 33-jarige vrouw is op 22 juli op wrede wijze gedood door haar echtgenoot in hun woning in Lelydorp. Hoewel de familie wist dat hij agressief en jaloers was, had ze nooit kunnen vermoeden, dat dit eens zou uitmonden in een moorddrama. Nog geen twee weken daarna, deden zich in rap tempo weer twee liefdesdrama’s voor. ‘Vrouw in haar slaap doodgeslagen met moker’ en ‘Man verwondt vrouw en pleegt zelfmoord’ kopten diverse media.

Voor de Unie van Surinaamse Vrouwen (USV) een “zeer verontrustende trend”, voor stichting Man Mit’ Man “weer een geval teveel”. De waakhond voor vrouwenrechten (UVS) constateert dat spanningen binnen de relatie te snel leiden tot conflicten met dodelijke afloop.
[quads id=1]
“Een gezonde jaloezie is te accepteren, maar geweld toepassen getuigt niet alleen van lafheid maar is ook respectloos”, zegt voorzitter Asha Mungra. Hoewel er wetten zijn gemaakt om geweld tegen vrouwen aan te pakken, komt ze tot de bittere conclusie dat er nog onvoldoende gedaan wordt om dit vraagstuk daadwerkelijk terug te dringen. Dit baseert ze op klachten van vrouwen die zeggen dat hun aangifte bij de politie niet serieus wordt aangepakt.

Terwijl de Unie zich afkeurend uitspreekt over geweld tegen vrouwen, onderstreept stichting Man Mit’ Man een bekende realiteit. De organisatie die voornamelijk mannen begeleidt, zoekt de directe oorzaak van agressief gedrag bij deze groep in de (traditionele) opvoeding. En hoe clichéachtig het ook mag klinken, voor de stichting weegt deze factor nog steeds zwaar. “Mannen hebben veel pijn, maar ze zeggen het niet, want de maatschappij leert hen dat ze niet mogen huilen. Deze terminator-achtige opvoeding kan ervoor zorgen dat het later misgaat”, zegt directeur Reginald Cairo.

Dat dit geen excuus is, gezien iemand op volwassen leeftijd zelf moet weten wat wel en niet mag, is volgens Cairo niet vanzelfsprekend. “Het betekent niet dat ik goedspreek wat de mannen doen, maar de wijze van opvoeding is niet te onderschatten.” Mungra beaamt dit. “De opvoeding en ontwikkeling thuis zijn van groot belang om mannen te leren omgaan met hun frustraties.”
[quads id=1]
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.
bron: DWT