Surinamers: Over Sharon Doorson

De in Utrecht geboren Sharon ook bekend als Miss Cherry stamt af van de bekende familie Doorson. Ze begon als zangeres in meidengroep Raffish.

Toen ze uit elkaar gingen begon zij een solo-carrière.  Dit wordt hét jaar van de talentvolle Nederlands- Surinaamse Sharon Doorson. Met een single in de hitlijsten, een paar prachtige optredens bij Beste Zangers 2016 en een belangrijke rol in een nieuw talentenprogramma van SBS6 kan niemand meer om de superzangeres heen.

Een loepzuivere, krachtige stem en een enorme krullenbos (afwisselend goudblond, felrood of donkerbruin) zijn al zo’n twaalf jaar het opvallende handelsmerk van Sharon Doorson, een van de beste dance- en soulzangeressen die Nederland rijk is.

En 2016 kon wel eens helemaal haar jaar worden. Het begon in elk geval al goed, met haar lof oogstende performance in het programma Beste Zangers 2016. Ook is er een nieuwe single uit die in de tipparade staat. En er staat nog veel meer op stapel. Aan Doorsons inzet en volharding zal het niet liggen, want sinds 2012 bracht ze maar liefst elf singles en een soloalbum uit.

Haar carrière begint in 2004 als ze aan Popstars: The Rivals meedoet met de groep Raffish. Hun nummer Plaything behaalt de nummer 1 positie in de top 40. Nadat Raffish in 2008 uit elkaar gaat, begint Sharon Doorson een solocarrière, eerst als MC, dan als dance-zangeres. Haar solo-album Killer met voornamelijk dancenummers verschijnt in 2013, een jaar na haar deelname aan het tweede seizoen van The Voice of Holland waarin ze de halve finale bereikt. De single High on your love bereikt de 12e positie in de Top 40. Toch breekt Sharon Doorson nooit dermate door dat ze zich kan scharen in het rijtje Trijntje, Glennis, Berget, Do en Ilse.

Dat wil zeggen tot voor kort, want tijdens Beste Zangers 2016 ontdekte een nieuw miljoenenpubliek wat een fenomenaal stemgeluid zij bezit. En met Tjeerd Oosterhuis, producer en broer van Trijntje nam zij een nieuwe versie van de grote Total Touch-hit Touch me here op.

Volgens Doorson begon dat als een geintje: “Ik ben heel vaak in de studio van Tjeerd, want mijn vriend werkt daar ook, een verdieping lager. En Tjeerd grapte ‘moeten wij niet ook een cover opnemen, want deze zomer is het een en al covers in de hitparade. Touch me here misschien?’ Dat nummer schreef hij precies twintig jaar geleden met Trijntje.

Voor we het wisten waren we het echt aan het opnemen en stimuleerde Tjeerd mij om er mijn eigen draai aan te geven. Ik vond het zo’n eer, ik bedoel, als negenjarig meisje stond ik notabene op dat nummer te playbacken in de huiskamer!”Vanaf 28 augustus is Sharon Doorson ook te zien in de nieuwe talentenshow The Next Boy/Girl Band van SBS6 in Nederland, waarbij ze samen met producer John Ewbank en actrice Pip Pellens in het team zit die de girlband-kandidaten jureert en begeleidt.

Beluister hier de nieuwe single van Sharon Doorson, Touch me here:

Lees hier meer over Sharon Doorson!

Bron: Nieuws.nl**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.