Anoniem: Mijn vriend heeft een hekel aan mijn Surinaamse vrienden

Hi FamilieNieuws, Ik ben Amanda. 29 jaar. Ik ben niet Surinaams. Ik kom uit Amsterdam en bijna al mijn vrienden en vrienden zijn Surinaams. Ik volg jullie al een tijdje vooral om de verhalen en berichten zodat ik ook een beetje mee kan praten met mijn vriendinnen. Ik hou van alles dat te maken heeft met Suriname. Ik heb wel gewoon een Nederlandse vriend. Eigenlijk weet ik niet waarom want ik val eigenlijk op Surinaamse mannen. Maar van jongs af aan weet ik dat mijn vader dat nooit zou accepteren. Hij is echt een racist.

Mijn vriend Derek ken ik al 4 jaar. Hij is echt een ideale schoonzoon. Hij kan het goed vinden met mijn vader. Ze gaan ook samen golfen dat zegt al genoeg. Mijn vader is een autoritaire man. Erg dominant. Zo af en toe heb ik echt medelijden met mijn lieve moeder. Toen ik 15 was ging ik al op kamers want het huis was te klein voor mij en mijn vader samen. Altijd waren we aan het bekvechten. Meestal ging dat over mijn vrienden. Mijn buitenlandse vrienden.

Hij vindt ze maar asociaal, luidruchtig en dom. Dat slaat nergens op want mijn beste vriendin Nuria en ik zijn samen afgestudeerd. Zij zelfs als 1 van de best geslaagden dus ik snap niet hoe hij eraan komt dat ze dom zijn. Integendeel. Nuria en ik woonden toen samen en zij heeft mij juist gestimuleerd op mijn studie af te ronden. Want ik was van plan om er vandoor te gaan met Brian. De liefde van mijn leven. Een Surinaamse jongen. Maar goed uiteindelijk ging dat uit en kon ik nog net afstuderen.

Dus ja, thuis had ik altijd al ruzie over mijn vrienden. Maar het probleem nu. Derek heeft mij ten huwelijk gevraagd. Ik heb ja gezegd want ook al is hij niet de liefde van mijn leven. Ik heb met hem wel een goede toekomst en ik wil graag een gezinnetje. We kunnen het goed met elkaar vinden. Hij heeft zijn eigen vrienden en ik de mijne. Daar komt het probleem. Hij heeft me gezegd dat hij mijn vrienden haat en dat ze niet welkom zijn op onze bruiloft. En ook niet meer in huis! We hebben onwijs ruzie gehad. Ik wilde weglopen, maar thuis kan ik niet terecht want Derek had dit allemaal al besproken met mijn vader en hij staat 100% achter hem.

Derek vindt dat ik moet kiezen tussen mijn vrienden en hem. Hoe kan hij dat van mij vragen? Ik hou van mijn vrienden. Nuria en Brian, mijn ex, zijn mijn beste matties. Ik kan ze nooit in de steek laten. Ja, misschien Brian wel omdat hij mijn ex is. Dus dat kan ik wel een beetje begrijpen. Maar Brian heeft ook al een nieuwe relatie en kinderen. Ik ken zijn gezinnetje ook. Maar effe serieus. Mag mijn verloofde dat van mij vragen? Ik denk er serieus over na om te kappen met Derek. Maar wat dan? Helemaal opnieuw beginnen? We hebben net een huis gekocht en ik wil echt zo graag starten met een gezin.

Derek begint net zo een dominante en strenge man als mijn vader te worden. En ik wil echt niet zo door het leven als mijn moeder. Misschien past een Surinaamse man beter bij mij? Nuria zegt dat het moeilijk is om een echte leuke Surinaamse man te vinden. Maar daar ben ik het niet mee eens. Zij heeft gewoon slechte ervaringen met mannen. Maar weet je, eigenlijk heb ik mijn keuze al gemaakt. Ik zal mijn vrienden voor niemand loslaten ook niet voor Derek. Als hij van mij houdt dan moet hij ook van mijn vrienden houden. Of is dat dom van mij?

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Maar u kunt op onze Facebook pagina uw mening, advies of power delen. Het kan zijn dat u de schrijver en of andere personen in dezelfde positie kunt helpen. Heeft u zelf een verhaal dat u met ons wilt delen. Laat het ons weten. Wij plaatsen het, uiteraard anoniem, op onze website.
**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.