Redactie: Heeft Mike R. zijn dochter misbruikt?

“Papa je moet de waarheid vertellen. Ik lieg niet. ik ga naar de kerk en ik ga niet liegen”, zei een twaalfjarig meisje nogal smekend tegen haar vader, de 38-jarige Mike R. De tiener beschuldigt hem van seksueel misbruik, maar hij houdt vol onschuldig te zijn. Het kind vertelde dinsdag aan rechter Rewita Chatterpal dat ze alleen met haar vader thuis was, toen hij haar in de kamer had geroepen.

Hij had alleen een baddoek om zijn middel met daaronder een boxershort. Alvorens zich aan het meisje te vergrijpen keken ze samen naar een pornofilm. Kort nahet vergrijp verliet het meisje de kamer.

Omdat de man haar gewaarschuwd had met niemand te praten over wat gebeurd was, was ze bang geworden en ze had inderdaad gezwegen. Later vertelde ze wel aan haar moeder wat haar was overkomen.

Het meisje vertelde aan de rechter dat ze niet had verwacht dat haar vader haar zou onteren en zij onthulde dat hij, toen ze negen jaar was, haar onzedelijk had betast. Ze houdt voet bij stuk dat Mike R. haar heeft verkracht. “Papa heeft het gedaan, niemand anders.” Ze vindt het niet leuk dat haar vader wordt opgesloten, maar ze wil dat hij de waarheid vertelt.

Mike R. vindt het verschrikkelijk dat zijn dochter hem bezwaart en hij zet het niet uit zijn hoofd dat haar moeder, zijn ex-vrouw, bezig is op de achtergrond. Hij wil daarom dat ze ook op de rechtszitting wordt gehoord, zodat hij brandende vragen aan haar kan stellen. De rechter had op een vorige zitting opdracht gegeven om gisteren de moeder mee te brengen, maar de deurwaarder kan die opdracht niet uitvoeren, omdat er geen middelen zijn. Op 4 oktober vindt de verdere behandeling plaats.-.**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Bron: DWT