Redactie: Afghaanse vader laat 6 jarige dochter trouwen met 60-jarige

Een vader in Afghanistan is gearresteerd nadat hij zijn 6-jarige dochtertje had geruild tegen een geit en wat andere benodigdheden. Het meisje trouwde na de ruil met een 60-jarige man uit de Afghaanse provincie Ghor.


De vader bekende tegenover de politie zijn dochter te hebben gebruikt in een ruil. Uit onderzoek van de politie bleek dat het meisje was ‘verkocht’ door haar vader aan een 60-jarige man, zo liet hoofd van de politie Mohammad Azim weten: „We hebben een dossier opgesteld en zullen dat naar de procureur-generaal sturen”, liet hij weten aan Tolonews.
Eerder deze week werd de 60-jarige man die het 6-jarige meisje trouwde al gearresteerd. Vervolgens zou de vader van het meisje, afkomstig uit de provincie Herat, naar Ghor zijn gereisd om ervoor te zorgen dat de man weer werd vrijgelaten. Vrouwen uit de buurt vielen de man echter aan toen hij bij het politiebureau arriveerde.

De vader bekende vervolgens zijn misdaad: „Ik gaf hem mijn dochter. In ruil daarvoor gaf hij mij een geit, een babygeit, een zak meel, en een fles ghee (Indiase vorm van geklaarde boter red.).” De 60-jarige man verklaarde tegenover de politie al met het kind getrouwd te zijn: „Ik ben met haar getrouwd. Ik gaf haar vader een geit, een babygeit, een zak meel, een fles ghee, thee en suiker”, stelde hij.
Activisten zijn woest en hebben aangegeven het aantal misdaden tegen vrouwen en kinderen zat te zijn. Mochten de daders niet gestraft worden, zullen ze in opstand komen tegen overheidsinstantie in de provincie: „Vrouwen worden verbrand, ze plegen zelfmoord, ze worden gestenigd en doodgeschoten. We tolereren dit niet meer. We staan op tegen de nalatigheid van lokale overheden als daders niet worden gestraft”, liet activiste Latifa Madadi weten.

Aanklager Negina Ghori heeft aangekondigd de zaak uitgebreid te gaan onderzoeken: „De vader van het meisje en de man die met haar is getrouwd, worden onderzocht en zullen spoedig in de cel belanden”, stelde zij.

Het meisje zou zijn ondergebracht op een veilige locatie.

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.