Redactie: 500 SRD meer salaris voor EBS’ers

ebs Suriname

Werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zullen een salarisverhoging van SRD 500 bruto per maand krijgen. Tijdens diverse gesprekken had de directie onder leiding van Rabin Parmessar de bond te kennen gegeven dat het bedrag te hoog was. Aangezien er geen overeenkomst bereikt kon worden, had de directie de Bemiddelingsraad ingeschakeld. Dit zette kwaad bloed bij de bond, onder leiding van Steve Geerlings, die een staking voor vandaag had afgekondigd.

Starnieuws verneemt dat namens het kabinet van de president, raadsadviseur Ramon Abrahams, samen met president-commissaris Patrick Peneux aan de zaak heeft getrokken. Uiteindelijk is een principe-akkoord bereikt, na hier en daar geven en nemen. Bond en directie zijn het met elkaar over eens dat het bezuinigingstraject verder moet worden doorgevoerd. Parmessar is uitlandig en zat niet aan bij de onderhandelingen. De overige directieleden hebben uiteindelijk samen met Abrahams, Peneux en de bond overeenstemming bereikt. Het principe-akkoord wordt tijdens een algemene ledenvergadering om 7.00 uur voorgelegd aan de leden.

Personeel van EBS had een maximum (cap) van 3000 kilowattuur (kWh). Hierop kregen de EBS’ers 80% korting. Er werd 20% betaald op basis van een oud tarief, waardoor in feite stroomverbruik gratis was. Dit was door de jaren heen afgedwongen als een looncorrectie. Deze hoeveelheid is nu teruggebracht naar 1500 kWh. De 80% korting geldt nog steeds, maar op basis van het tarief dat nu voor iedereen geldt.

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.