Anoniem: Advies gezocht: Moet ik hem terugnemen?

Ik ben Rita, op 14 jarige leeftijd leerde ik Ramon kennen. In het begin was het nog helemaal niets. Mijn moeder is ontzettend streng dus uitgaan kon ik helemaal niet.

Mijn nicht werkte in een winkel en dat was de enige plek waar ik naartoe kon gaan met haar toestemming. Dus Ramon kwam me vaak daar zien. Mijn nicht was altijd mijn alibi als ik bij hem wilde zijn. Toen ik 15 was begonnen we echt een relatie. Hij heeft me toen ook ontmaagd. Datzelfde jaar raakte ik zwanger. Maar we hebben samen besloten om het weg te halen. Ik zat nog op school en ik moest mijn school afmaken van Ramon. Bovendien was hij ook al volwassen dus de politie kon hem ook opsluiten.

Ik kende zijn moeder en zuster en ze waren altijd lief voor mij. Hij was in het begin al wel bazig en dominant. Langzaam werd het erger. Hij werd agressief en streng. En Hij domineerde mijn leven en controleerde alles van mij. Ik was bang voor hem. Hij bedreigde mij ook vaker. Hij zei dat hij me van kant zou maken als hij me zou betrappen met een andere man. Het was een gewelddadige relatie.

Maar tegelijkertijd was hij ook lief. Hij verwende mij altijd. Hij bracht altijd lekkers voor mij. Maar het dominante gedrag van hem was echt heel erg. Ook wist ik niet wat voor werk hij deed. Ik durfde het ook nooit te vragen. Ik was bang om het hem te vragen. Hij was altijd op straat. Ik kon niet meer tegen dit leven en na een jaartje of 2 gingen we uit elkaar. Ik ben echt ziek geworden van verdriet. Maar uiteindelijk is het wel goedgekomen en ben ik verder gegaan met mijn leven. Ramon was niet goed voor mij. En ik wilde niets meer met hem te maken hebben.

Ongeveer 2 weken geleden ben ik na lange tijd weer gaan stappen met mijn nicht. Ik kwam een deel van de vrienden van Ramon tegen. Ik had natuurlijk kunnen weten dat Ramon een half uurtje later ook in die tent zou komen. Die man heeft me gesmeekt en lastiggevallen. Ik probeerde hem te negeren. Hij heeft zodanig achter me aangelopen dat ik weg ben gegaan. Die man heeft me daarna lopen zoeken en tot de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe hij me toch heeft weten te bereiken. Maar hij belde me de volgende dag.
Ik was zwak en heb ingestemd om hem te ontmoeten. Hij had serieus spijt van alle dingen die hij me had aangedaan. Ook van de baby, hij vond het vreselijk dat hij me een abortus heeft laten doen. Ik kreeg medelijden en mijn gevoelens voor hem kwamen weer naar boven. Hij beloofde dat hij me nooit meer pijn zou doen. Ik stemde toe. Ik was zo blij om weer met Ramon te zijn.

We zijn elke dag samen geweest. Als we niet met elkaar zijn dan appen we de hele dag. Ik ben zo gelukkig. Gisteren belde ik blij en trots zijn zuster. Ik vertelde haar dat ik weer met haar broer was. En dat het dit keer anders zou zijn. Ze was natuurlijk op de hoogte van al die ellende die ik met haar broer heb meegemaakt. Ze vertelde mij direct dat ik de relatie met haar broer moest stoppen. Hij had al een vriendin en ze hadden kennis met haar gemaakt. Ze wilde mij niet zien lijden weer door haar broer. Ze zei dat dit meisje ook allemaal problemen heeft met Ramon. Ze is lief en de familie kent haar nu als zijn vriendin. Haar woorden kwamen als dolk door mijn hart. Ik barstte uit in tranen. Zijn zus zei me dat ik beter verdien dan haar broer. En dat ik sterk moet zijn. Maar hij gebruikt ons allebei. Ik heb Ramon direct gebeld gisteren en gevraagd hoe het zit. Hij zegt me dat zijn zus liegt. Hij zegt dat mensen onze relatie willen verpesten.

Ik hou van Ramon. Ik wil hem niet weer kwijt, maar ik wil ook niet met iemand zijn die mij bedondert. Hij is echt veranderd. Hij is zo lief en geeft mij veel aandacht. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik moet nadenken. Ik ben radeloos. Ik heb echt advies nodig van jullie. Wat moet ik doen?

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.