Redactie: 30 jaar cel voor Dimitri M. voor moord op Maikel van Dams? Paramaribo

De verdachte Dimitri M. kan voor 30 jaar weggestopt worden. Deze verdachte heeft het slachtoffer Maikel van Dams op donderdag 1 oktober 2015 middels een scherp voorwerp om het leven gebracht. Dit incident voltrok zich aan Knikkerstraat te Paramaribo.
[quads id=1]
Kort voor het tragisch incident ontstond er een vechtpartij op de bovenvermelde locatie. De politie ging ter plaatse en trof het slachtoffer Maikel badend in bloed aan. Hij vertoonde geen tekenen van leven meer.
Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat partijen een oude vete hadden.

[quads id=1]

Het slachtoffer, dat kapper van beroep was, moet enkele minuten voor het voorval naar de winkel zijn gelopen. Bij de winkel kwam hij Dimitri tegen. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee heren, waarbij de verdachte Dimitri een mes tevoorschijn moet hebben gehaald. Omstanders hebben kunnen voorkomen dat het latere slachtoffer werd gestoken, door Dimitri te ontwapenen.
[quads id=1]
De verdachte die geen rust had in het feit dat hij de andere niet had kunnen verwonden, ging weg en kwam terug met een ander mes waarmee hij het slachtoffer een fatale messteek toebracht in de linkerborststreek. Maikel overleed ter plaatse.
Vanwege de wijzing van het Wetboek van Strafrecht voor halsmisdrijven kunnen thans zwaardere straffen opgelegd worden. Op basis van deze wijziging heeft Elgin een celstraf van 30 jaar geëist. De vervolging gaf aan dat er wel sprake is van voorbedachte rade. De verdachte had de plek verlaten en is kort daarna weer gewapend teruggekomen en het slachtoffer de fatale steek toegebracht.

[quads id=1]

Op de voorafgaande zitting heeft het gerecht beeldmateriaal bezichtigd, waarop te zien was hoe de verdachte de steek aan het slachtoffer heeft toegebracht, welke tot de dood heeft geleid. Advocaat Harold Belfor heeft de magistraat verzocht om zijn pleidooi op een ander moment te houden, daar hij het rapport van de psycholoog grondig wil doornemen om daarna zijn pleidooi te houden. De behandeling wordt op 8 augustus voortgezet. De verdachte Dimitri blijft in arrest.

Bron: DBS

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.