Redactie: Levenslang voor Perdiepkoemar K. voor doodkappen ouders?

moeder Paramaribo

De advocaat-generaal (ag) Garcia Paragsing heeft levenslang celstraf geëist tegen de verdachte Perdiepkoemar K.. Deze verdachte was in augustus 2015 veroordeeld door de kantonrechter tot een gevangenisstraf van 7 jaar met aftrek. Deze verdachte heeft zijn ouders op 16 juni 2014 op gruwelijke wijze gedood. Het strafbaar feit speelde zich af aan de Warakoeweg, dichtbij de Dageraadweg te Highway.

De 55-jarige zoon zou naar zijn zeggen op die bewuste dag een stem hebben gehoord die hem tot de sluwe daad zou hebben aangezet. Hij pakte een houwer uit het berghok en kapte zijn ouders erop los. De ouders deden op dat moment een dutje op het achterbalkon. Vervolgens heeft de zoon de woning in brand gestoken. Ook een geparkeerd voertuig van de vader stak hij in brand. Hierbij maakte hij gebruik van benzine die in een jerrycan was. De verdachte heeft als laatste gepoogd om zichzelf van het leven te beroven, maar werd gehinderd door buurtbewoners die na de brand ter plekke kwamen.


Het Openbaar Ministerie had eerder 35 jaar geëist tegen deze verdachte voor de moord op zijn ouders. Na de uitspraak van rechter Danielle Karamatali is het OM in beroep gegaan, omdat de vervolging niet eens was met de opgelegde straf. De ag heeft in deze hofzaak haar requisitoir gehouden en heeft op basis van het overstelpend bewijs een levenslange straf geëist tegen de verdachte. Advocaat Lygia Palmburg, die de veroordeelde juridisch bijstaat, heeft het Hof gevraagd voor een uitstel. Zij zal op de eerstvolgende zitting haar pleidooi houden. Het Hof heeft deze zaak uitgesteld tot na het reces. De detentie van Perdiepkoemar blijft gehandhaafd.

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.