Redactie: Britse Sue en Noel hebben samen 19 kinderen

In het huis van de Britse Sue (41) en Noel (46) Radford is het nooit saai of stil. Ze hebben samen al 19 kinderen gekregen en zijn daarmee het grootste gezin van Engeland. “Het plan was drie kinderen, maar vonden de ervaring zo leuk dat we maar door bleven gaan.”

Sue en Noel Radford zijn sinds hun middelbare schooltijd al bij elkaar. Op haar 14e kreeg Sue haar eerste kind en ze is net bevallen van Phoebe. “Onze vrienden en familie grappen dat we het aantal kinderen moeten afronden naar een even getal, 20 dus”, vertelt Sue aan The Sun. Het was niet altijd makkelijk. In 2014 verloren ze na 23 weken zwangerschap hun zoontje Alfie.

Hoewel ze met veel zijn, werkt het gezin als een geoliede machine. De oudere kinderen helpen de jongeren zich klaar te maken voor school. Sue zorgt overdag voor de jongste kinderen: “Ik ga dagelijks naar de supermarkt en de wasmachine draait iedere dag negen keer. Mijn dag begint om half zeven en eindigt pas om elf uur ’s avonds.”

Met zoveel kinderen, gaat er behoorlijk wat eten doorheen. Drie pakken cornflakes en drie liter sap worden dagelijks bij het ontbijt verorberd. De Radfords schatten dat ze per jaar ongeveer 30.000 pond (ongeveer 35.600 euro) kwijt zijn aan alle voorzieningen voor de kinderen. Ze krijgen behalve kindertoeslag geen extra subsidies van de overheid.

Arm zijn ze niet. Ze runnen een bakkerij waar ze van rondkomen. Voor cadeautjes en vakanties naar het buitenland wordt gespaard. Na 19 kinderen zijn Sue en Noel het er nog steeds over eens: “We zijn nog net zo gelukkig als na de eerste.”

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.