Redactie: HIV besmette man uit Malawi sliep met meer dan 100 jonge meisjes

Eric Aniva uit Malawi, heeft seks gehad met meer dan honderd vrouwen en, vooral, jonge meisjes. Naar eigen zeggen is hij daarvoor vaak betaald door de ouders van de meisjes. Daar komt nog een bij dat Eric HIV-besmet is.

De meeste meisjes waren jonger dan zestien jaar oud, sommigen zelfs pas twaalf jaar. Aniva is een zogenaamde “hyena” of “fisis”, een man die wordt ingehuurd voor seks met ritualistische doeleinden. Hij wordt door families ingehuurd om hun dochters seksueel te zuiveren door hen te ontmaagden.Meisjes en vrouwen hebben hier weinig keuze in en moeten het ritueel onder meer vóór hun eerste menstruatie en voor het (eerste) huwelijk doorlopen. Het fenomeen komt vaker voor in bepaalde dorpen in Malawi. Het seksuele ‘verlossingsritueel’ wordt ook uitgevoerd op weduwes om hen te bevrijden van boze geesten of om te voorkomen dat nog iemand sterft.

De HIV-hyena is gisteren gearresteerd naar aanleiding van een interview met de BBC. Daarin zei hij dat hij met 104 meisjes en vrouwen naar bed is geweest, maar BBC-verslaggever Ed Butler vermoedt dat het aantal nog veel hoger ligt. Aniva vertelde dat hij, de traditionele regels volgt. Dat betekent geen condoom! Dit terwijl hij weet dat hij HIV-besmet is. Dat is moord met voorbedachte rade. Malawi heeft 1 de hoogste besmettingscijfers ter wereld. Seks met iemand jonger dan 16 is er strafbaar. Aniva zou hiervoor tot levenslang veroordeeld kunnen worden.

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.