Redactie: Bodybuilder Ludwig Gesser overleden

De bodybuildingsport is in rouw gedompeld. Ludwig Gesser, eigenaar van sportschool Body Shape, is dinsdag overleden. Gesser richtte in 1985 Body Shape op met als doel mensen onder begeleiding de bodybuildingsport te laten beoefenen. Hij zou in oktober zijn 65ste jaardag vieren.

(Foto: Facebook)

Gesser heeft door de jaren heen een belangrijke rol vervuld binnen de bodybuildingsport. Behalve het hebben van zijn eigen sportschool, organiseerde hij vaak (interne) wedstrijden. In december 2009 hield hij na lange tijd powerliftwedstrijden in zijn sportschool, omdat dat onderdeel op sterven na dood was. Hoewel er tussendoor wat kleine demonstraties waren, was de laatste officiële wedstrijd vóór het initiatief van Gesser in 1987 gehouden. Het evenement werd warm ontvangen en deed hem de uitspraak doen “het kind is uit de couveuse”.

(Links onderin: Meneer Gesser )

In februari 2014 was Gesser de grote motor achter de bestuursverkiezingen van februari bij de Surinaamse Bodybuilding en Weightliftingbond, waarbij Winston Wielson werd gekozen als voorzitter. Na een juridische strijd werd Manav Kanhai erkend als voorzitter, maar in mei 2016 lukte het Wielson uiteindelijk toch om aan het roer te komen.

 

Gesser was in de twintig toen hij met bodybuilding begon en ging generaties mee. “Ik was als jongeling fanatiek, maar deed het niet om aan wedstrijden deel te nemen en prijzen te winnen”, zei hij in 2013 tegen de Ware Tijd.

Bron: DWT

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.