Redactie: Voetballer Georginio Wijnaldum is 30 miljoen euro waard

Georginio Wijnaldum, de Nederlandse voetballer met Surinaamse roots,  is op weg naar Liverpool. Newcastle United heeft volgens Sky Sports een bod van net geen dertig miljoen euro geaccepteerd.

Liverpool-manager Jürgen Klopp is een groot fan van Wijnaldum en wilde de middenvelder koste wat het kost naar Anfield halen. Aanvankelijk waren The Reds niet bereid om aan de vraagprijs van Newcastle te voldoen, maar nu het vertrek van Joe Allen naar Stoke City voor een bedrag van vijftien miljoen euro vrijwel rond is, heeft Liverpool voor dertig miljoen euro alsnog een akkoord gesloten met The Magpies.

De verwachting is dat Wijnaldum donderdag al naar Liverpool afreist voor een medische keuring. De Oranje-international, vorig seizoen goed voor elf doelpunten in de Premier League, wilde graag vertrekken bij Newcastle na de degradatie van de club. Ook Everton en Tottenham Hotspur hadden belangstelling voor de ex-PSV’er, maar die clubs haakten af na het horen van de vraagprijs.

Wijnaldum verruilde PSV een jaar geleden voor Newcastle United, dat destijds twintig miljoen euro overmaakte voor de aanvallende middenvelder. Een jaar later is het jeugdproduct van Feyenoord dus al tien miljoen meer waard.

Wij van FamilieNieuws.com zijn supertrots!

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.