Redactie: Advocaat vraagt strafvermindering voor Ashwien J.

straf Suriname

Tegen Ashwien J. (36) heeft officier van justitie, Astrid Niamat, een celstraf van tien jaar geëist. Hij zou met voorbedachte rade geprobeerd hebben zijn kinderen van 2, 4 en 8 jaar van het leven te beroven. Ook is hem ten laste gelegd dat hij hen zwaar lichamelijke letsels heeft toegebracht. Hierna heeft hij zichzelf ook verwond en kon niet verklaren waarom hij overging tot die handeling. Advocaat Valerie Pique vindt de straf veel te zwaar, omdat de psychiater vastgesteld heeft dat de man niet wist wat hij deed op dat moment en dat hij bepaalde zaken niet voor de geest kan halen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) weet de verdachte wel wat hij wilde bereiken. Aan de psycholoog had hij verteld dat hij zijn kinderen niet aan zijn vrouw wilde afstaan. Daarom wilde hij hen vermoorden. Hij wilde ook niet meer leven. Niamat vindt dat hiermee poging tot moord bewezen is. De raadsman voerde aan dat de man veel problemen had in zijn relatie. De moeder van de kinderen ging vaker weg, maar kwam wel weer terug. De laatste keer bleef zij weg. Hij werd daardoor depressief. Hij zorgde alleen voor de drie kinderen. Pique noemde de verdachte een zorgzame vader. Ook is hij voor het eerst in aanraking gekomen met justitie. Daarnaast heeft hij aldoor gewerkt en op de zitting had hij een goede proceshouding.

De advocaat gaf aan dat de vrouw de relatie wil voortzetten met de man. Ook de kinderen missen hun vader en ze hebben het vertrouwen in hun vader nog. Op die bewuste dag was de man, volgens de raadsman, psychisch niet in orde.
De moeder van de kinderen had de verdachte twee weken voor het drama verlaten en Ashwien J. bleef alleen met de drie kinderen achter. Hij verwondde hen met een mes in de buikstreek. Na het feit gepleegd te hebben, riep hij de familie bij elkaar om te biechten wat hij gedaan had. De kinderen waren zwaargewond. Er is operatief ingegrepen.

Bron: Starnieuws

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.