Redactie: Amsterdamse vader gooide eerst baby naar beneden

Op de Eendrachtstraat in Amsterdam-Zuid, waar vrijdag een verschrikkelijk familiedrama plaatsvond, zijn bloemen en knuffels neergelegd voor de omgekomen Elfin. Het baby’tje van slechts elf maanden oud werd door zijn vader uit het raam gegooid. Daarna sprong de 32-jarige man zijn dood zelf tegemoet.

De politie heeft zondagmiddag laten weten dat de moeder van de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor het familiedrama, Thomas U., al om het leven was gebracht voordat de ex-vriendin van de dader het huis in kwam. Toen de moeder van Elfin vrijdagmiddag naar haar schoonmoeder kwam om de kleine op te halen, was U. daar ook. Volgens de politie draaide hij door en haalde hij een handgranaat tevoorschijn. Zijn ex kon vluchten en de politie waarschuwen, die meteen daarop naar het huis toeging. Korte tijd later is de man uit het raam gesprongen.
Vrienden en bekenden van U. hebben geschokt gereageerd op het familiedrama. „Thomas waarom? Mijn hart huilt”, aldus een bekende van de man. Een aantal vrienden had de krankzinnige daad van U. niet zien aankomen. „Mijn god Thomas, wat bezielde je? Je mama en je kind… Kan het niet geloven, wat een vreselijk triest drama.” Een ander: „Thomas gast, dit had ik niet achter je gezocht!”
U. had een carrière in de media- en energiesector. Voor de geboorte van zijn 11 maanden oude baby Elfin lijkt er nog niets aan de hand te zijn. U. prijst de moeder van het jongetje de hemel in onder de foto’s die zij van haar zwangerschap op Facebook heeft gezet. „Je zorgt dat ik me vederlicht voel, gelukkig heb ik een zware persoonlijkheidsstoornis ter compensatie”, zo reageert hij onder een foto waarop hij te zien is met zijn vriendin. Ook voor zijn kind lijkt hij niets dan liefde te voelen. Op Vaderdag laat hij weten erg verdrietig te zijn dat hij die niet met zijn kind kon doorbrengen.
Hoe het precies mis is gegaan in het contact tussen hem en zijn vriendin is niet duidelijk. U. vluchtte na de breuk in feesten en uitgaan en bezoekt meerdere keren per week festivals waarover hij lyrische berichten plaatst op zijn Facebookprofiel. Maar dat zijn gedrag abnormaal is, lijkt hij zelf ook te realiseren. Als een bekende hem voor ‘vluchtgedrag’ waarschuwt, erkent hij dat volmondig. „Nee, ik weet het en het helpt ook niet”, zegt hij halverwege juni van dit jaar. Hij verwijt zichzelf ook niet goed te zijn naar zijn dierbaren. ,,Mijn grootste probleem is dat ik mijn prioriteiten niet op orde heb en dat ik de belangrijkste mensen om mij heen niet respecteer.”

Elfin blijkt het neefje te zijn van de Nederlandse actrice en dj Fajah Lourens die roots heeft uit Curaçao. Dat wordt duidelijk uit een bericht van Lourens op Instagram. „Een familiedrama lijkt altijd zo ver weg! Vaak heb ik mijn tranen laten lopen bij het zien van dergelijk nieuws, Ik had nooit durven denken dat wij ooit zelf zo iets zouden meemaken. Helaas zijn wij gisteren ons lieve kind, neefje, kleinkind verloren”, schrijft Lourens in haar Instagram-bericht.

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.