Redactie: Hoogzwangere Arantxa Seedorf één na best geslaagde van de AMS

De twintigjarige Arantxa Seedorf, voor wie door zwangerschap dit schooljaar op het Ewald P. Meyer Lyceum een verloren jaar dreigde te worden, heeft een bijzondere prestatie geleverd. Door tussenkomst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ze haar vwo-examen op de AMS mogen afleggen. De bijzondere prestatie is dat ze de op één na best geslaagde van de AMS is.
[quads id=1]
Omdat ze hoogzwanger was in de examenperiode mocht zij conform het schoolreglement van het lyceum, daar niet deelnemen aan het examen. Het hoofd van de Inspectie Vos, Sherida Zaalman, spreekt van ‘goodwill’ van de directeur van de AMS, Edmund Stuger, om het meisje bij hem in te schrijven. Zaalman zegt dat in gevallen zoals dat van Seedorf, het schoolreglement geldt. Het Ewald P. Meyer Lyceum hanteert de norm van zes weken vóór de zwangerschap en zes weken erna.
[quads id=1]

Door de onderwijsstakingen die door de Bond van Leraren waren geproclameerd kwam de examenperiode in gedrang en kwam te vallen in de cruciale fase van de zwagerschap. De vorige maand kreeg de scholiere van de directie van het lyceum te horen dat ze het risico niet wilde nemen om haar tot het examen toe te laten in de kritieke fase van de zwangerschap. “Ik vond het erg dat dit een verloren schooljaar voor mij zou worden, terwijl ik hard mijn best had gedaan.”

Het ministerie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ze het examen op de AMS mocht afleggen. Ze is geslaagd met vijf achten en twee zevens. Zij zal aan de Hoge school van Rotterdam Bedrijfseconomie studeren. De studie begint in september. Ze heeft anderen aangeraden vooral voorzichtig te zijn. ” Het maakt niet uit hoe zwaar de situatie is, er is altijd hoop.”

Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.