Van misbruik verdachte schoolleider uit Suriname ontheven uit functie – leerling zwanger

zwanger meisje

De donderdag aangehouden 34-jarige schoolleider D.M. van de Sint Ferdinandschool aan de Copieweg in Para Suriname is uit zijn functie ontheven door de Stichting Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO). Dit bevestigt RKBO-directeur Ricardo Kenswil tegenover de Ware Tijd.

[quads id=1]

D.M. is in verzekering gesteld op verdenking van meerde keren omgang met een vijftienjarige leerling, die hierdoor zwanger is geraakt. Het RKBO wacht het onderzoek van de politie af om te bepalen welke maatregelen verder genomen zullen worden.

De stichting heeft intussen onderwijsconsulenten naar de school gestuurd. Deze ondersteunende krachten moeten het onderwijsproces helpen begeleiden en indien nodig ook de leerkrachten en de leerlingen ondersteunen.

[quads id=1]

Kenswil zegt geschrokken te zijn van de handelingen van D.M. “Dit verwacht je niet van iemand die op het hoogste niveau functioneert.”
Hij dient al ruim zes jaren in deze functie en er hebben zich volgens Kensmil nooit eerder zaken voorgedaan, die hebben geleid tot ingrijpen van het RKBO. Dat een schoolleider zich zodanig misdraagt tegenover een leerling dat hij moet worden aangehouden, “maak ik voor het eerst mee.”

[quads id=1]

Medeleerlingen hadden opgemerkt dat het meisje vaak op kantoor bij het schoolhoofd was. Schoolvriendinnen wisten op gegeven moment dat zij zwanger geraakt was, maar begonnen veel vragen te stellen toen zij merkten dat zij de zwangerschap had beëindigd. Kort daarna hebben de ouders hun dochter van die school afgeschreven en het gezin is verhuisd.

[quads id=1]

De leerlingen hebben het verhaal echter doorverteld en het kwam ook de politie ter ore, die vervolgens op eigen initiatief een onderzoek instelde, dat leidde tot de inverzekeringstelling van de schoolleider.

Bron: DWT

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.