Redactie: Patrick M. 5 jaar de bak in voor misbruik stiefdochters

Patrick M. die zijn twee minderjarige stiefdochters misbruikte van december 2011 tot en met augustus vorig jaar, kreeg een celstraf opgelegd van vijf jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Van november 2014 tot en met augustus vorig jaar, werd het jongste stiefkind, dat nu 15 is, ook misbruikt. De veroordeelde ontkende dat hij de kinderen had misbruikt. Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft op de rechtszitting van donderdag het feit wettig en overtuigend bewezen geacht.

Raadsman Irvin Kanhai had aangevoerd dat de kantonrechter niet ontvankelijk verklaard moest worden, omdat zij de rechtmatigheidstoets heeft gedaan als rechter-commissaris. Hierdoor zou zij de zaak niet mogen behandelen op de rechtszitting. De kantonrechter zei dat er bij de rechtmatigheidstoets geen schuld is vastgelegd en de zaak is niet inhoudelijk behandeld. Zij verwierp het verweer van de raadsman. Zij voerde aan dat de zaak summier was en er kan geen voor ingenomenheid toegeschreven worden.

De kantonrechter merkte op dat de man aangegeven had dat de schoonfamilie jaloers op hem was, omdat hij welvarend is. Ook had zijn schoonmoeder, de grootmoeder van de meisjes, ruzie met hem. Daarom hebben ze hem bezwaard. Wijnhard voerde aan dat juist de oma van vaderszijde van de meisjes, aangifte heeft gedaan. Ze achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. De man had gemeenschap met twee jeugdigen. Zij stelde vast dat de meisjes en getuigen consistent in hun verklaringen waren. Ook had de man ruw seks met een van de zusters bedreven. Daarnaast hadden beide zusters Soa’s opgelopen.

Wijnhard vroeg de veroordeelde wat ‘goed’ verzorgen betekende. “Eten, drinken, goede kleding geven en daarnaast seks bedrijven met hen? U hebt zich schuldig gemaakt. De meisjes moesten om de beurt thuis blijven. Ook was een van hen afgezonderd van de buitenwereld en mocht geen sociaal contact met anderen hebben.” Het Openbaar Ministerie had zes jaar in deze zaak geëist.
De kinderen trokken bij de stiefvader in. De moeder woonde niet met hen. Ze kwam en ging. De kinderen wilden niet bij hun grootmoeder intrekken, ondanks dat zij werden misbruikt. Zij mochten ook nergens van hun stiefvader gaan. Ze moesten ook vaker van school verzuimen, zodat zij zogenaamd op de bejaarde moeder van de verdachte konden letten. Op die dagen werden zij ook misbruikt. Het huis telde twee slaapkamers en tien tot elf mensen bleven erin. De slachtoffers en de verdachte sliepen op één bed. Zij werden misbruikt wanneer de anderen niet thuis waren. De twee zusjes wisten niet van elkaar dat zij allebei werden misbruikt.

Bron: Starnieuws

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.