Anoniem: Mijn 15-jarige dochter is zwanger

Ik ben Chantal, ik ben een alleenstaande moeder van 3 kinderen.

[quads id=1]

Mijn dochter heet Vanessa

Twee jongens van 5 en 6 en een dochter van 15. Haar naam is Vanessa. Vanessa heeft altijd haar best gedaan op school en ze heeft me altijd goed bijgestaan. Geholpen met die jongens enzo. We hebben zware tijden gekend maar samen hebben we het altijd gered. Ik ben een jonge moeder. Ik ben pas 32 oud.

Vroeg moeder zijn levert problemen op

Maar doordat ik zo vroeg zwanger werd weet ik dat vroeg moeder zijn veel problemen oplevert maar uiteindelijk ben ik blij en trots op mijn kinderen.
[quads id=1]
Toch was het een schok toen Vanessa mij 2 weken geleden vertelde dat ze zwanger was. Zwanger van de buurjongen Greg. Een jongen van 18 jaar.

Geen idee dat ze intiem waren

Ik zag dat die twee mooi samen optrekken maar ik had geen idee dat het zo intiem was en dat ze ook met elkaar sliepen. Hij is illegaal bezig en eigenlijk zou het een politiezaak moeten zijn. Ik ben meteen met Vanessa naar zijn moeder gelopen en ik heb haar geconfronteerd. Het antwoord dat ik van haar kreeg was dat mijn dochter een motjo was en dat Vanessa haar zoon al jaren lastig viel en dat ze zeker wist dat het kind niet van haar zoon was.

Hij houdt wel van mijn dochter

Greg heeft gelukkig meteen toegeven dat hij wél van Vanessa houdt en dat ze inderdaad een fout hebben gemaakt. Zijn moeder zei toen dat ze maar abortus moest gaan doen want ze accepteert geen enkele baby.
[quads id=1]
Ik was boos op die moeder maar ook op de kinderen.

Die kinderen zijn stom geweest

Hoe konden ze zo stom zijn. Vanessa vertelt me normaal gesproken alles. Ik was heel erg teleurgesteld. Ik heb Vanessa en Greg gevraagd wat ze willen doen. Greg zegt dat hij van haar houdt en met haar wil trouwen als ze 18 is maar Vanessa zegt dat ze een abortus wil. Ze wil geen baby.

Geen abortus zeg ik als moeder

Ik, als moeder ben het er niet mee eens. Ik kan gewoon niet toestaan dat mijn dochter die baby gaat weghalen. Vandaag waren we bij de dokter. Vanessa is 10 weken zwanger, de dokter zegt dat ze het nog mag weghalen. Maar ik ben absoluut tegen. Ik heb haar vader in Nederland gebeld en zijn antwoord was: Mie né bemoei. En hij heeft gezegd dat ik niet goed naar dat kind heb gekeken.

Haar vader geeft mij de schuld

Ik wist dat hij de schuld op mij zou schuiven. Hoe kan dat dan? Is toch ook zijn kind? Ik had gehoopt dat hij met ze zou praten en haar kon overtuigen. Wel mag ik niet jokken voor hem. Hij heeft me nooit in de steek gelaten toen ik zwanger was.  Hij heeft mij financieel altijd gesteund. Tot nu toe. Al zijn we nooit samen geweest.
[quads id=1]

Ze staat er niet alleen voor

Maar Vanessa heeft Greg. Hij kan haar helpen met de baby. Wat moet ik doen? Moet ik haar die abortus laten doen of moet ik haar proberen om te praten? Ik kan haar helpen met de baby. Hulp van die familie van Greg hoef ik niet te verwachten. Maar het gaat om mijn dochter mijn kleinkind, mie broedoe. Ik stress echt. Natuurlijk had ik liever dat ze niet zwanger was geworden. Maar we zitten nu eenmaal met dit probleem. Dus ik moet een oplossing zoeken.

Ze maakt zich zorgen om haar toekomst

Vanessa maakt zich zorgen om haar toekomst, ze wil studeren en iets worden in de maatschappij. Ze is pas 15 maar ik denk toch dat ze volwassen genoeg is om moeder te zijn en ook verder te studeren. Ik heb haar beloofd dat ik haar ga helpen met alles. Ik praat zoveel met haar maar ze wil toch een abortus. Ik heb echt jullie hulp nodig. Hoe kan ik haar ompraten

Update: Vanessa is inmiddels bijna 17 en doet heel erg haar best op school. Jammer genoeg heeft ze een abortus gedaan. Greg en zij zijn nog samen. Hij heeft afstand genomen van zijn moeder. En is bijna zelfstandig. Mijn dochter is heel snel volwassen geworden dat is wel jammer. Ik ben het niet eens met alles dat ze doet maar ze maakt haar eigen keuzes. Ik was tegen die abortus maar heb haar wel bijgestaan. Als moeder kan ik niets meer. Ze bepalen zelf. Ben wel teleurgesteld. En ik merk dat het vertrouwen weg is.  Maar moet het loslaten. Bedankt voor alles mensen van FamilieNieuws.**

FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.
** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Maar u kunt op onze Facebook pagina uw mening, advies of power delen. Het kan zijn dat u de schrijver en of andere personen in dezelfde positie kunt helpen. Heeft u zelf een verhaal dat u met ons wilt delen. Laat het ons weten. Wij plaatsen het, uiteraard anoniem, op onze website.