In Memoriam – Wie was Mariska Muriël Weltak?

Mariska (Muriël Helen) Weltak

Paramaribo 22 oktober 1952 – s-Hertogenbosch 8 juli 2016

De crematie vond plaats op 15 juli 2016
(Crematorium Maaslanden te Vlijmen)

——

 

Een dierbare herinnering aan

Mariska (Muriël Helen) Weltak
weduwe van Cees van den Berg

Moeder en oma van:
Willem en Monique, Désirée, Jim
Martijn en Sascha, Demi

Heel onverwacht heeft de dood haar van ons weggenomen.
Zomaar ineens…

Mariska ging op haar eigen unieke wijze door het leven, liet zich niet makkelijk van een eenmaal ingeslagen weg afbrengen. Haar eigen mening stak ze beslist niet onder stoelen of banken: die werd duidelijk uitgesproken en veranderen was er dan niet meer bij!

Het leek wel of ze haar hele leven zeeën van tijd had: zij haastte zich nooit. Iets van tevoren plannen deed ze niet, ‘op tijd komen’ was voor Mariska een bijzonder rekbaar begrip.
De huisvrouw in het traditionele gezinnetje, een goede echtgenote en een bijzonder zorgzame moeder. Haar jongens kwamen voor haar op de eerste plaats, daar zette zij alles voor opzij. Heel beschermend ook: vroeger hield ze hen graag in het zicht als ze buiten speelden en wat er ook gebeurde, Mariska kwam altijd voor haar kinderen op. Je wist wel precies wat je aan haar had, want de regels thuis waren helder en ze greep op ouderwetse wijze in als dat nodig was. De blik in haar ogen sprak dan voor zich.
Vroeger was ze een actieve vrouw, jarenlang genoten van jazzballet. Ze deed ook aan basketbal: een bikkelharde speelster, die respect afdwong bij alle tegenstanders. Als ze op stap ging met haar vriendinnen dronk ze graag wijn, maar champagne was wel haar favoriete drank, daar kon Mariska echt van genieten! In de loop van de jaren had zij echter steeds minder behoefte van huis te gaan,
haar sociale leven werd steeds beperkter.

Mariska vond het fijn om oma te mogen zijn: Désirée was de eerste jaren als een derde kind voor haar, het zorgen zat haar nu eenmaal in het bloed. Ze was ook erg trots toen ze pasgeleden Demi nog mocht begroeten.

Mariska en Cees vormden een heel harmonieus paar: ze voelden elkaar precies aan. Tot op het laatst hielden ze veel van elkaar. Na het overlijden van Cees brak er een heel moeilijke tijd aan voor Mariska. Ze miste hem enorm en langzaam maar zeker zagen we haar steeds eenzamer worden.

Wij bedanken u voor uw warme medeleven en belangstelling na het plotselinge overlijden van onze geliefde zus.

Familie Weltak

Door te klikken op de knoppen hieronder kunt u dit artikel makkelijk delen met uw vrienden op Facebook en/of via Whatsapp!

Wilt u op dit bericht reageren? Dat kan op onze Facebook-pagina