Redactie: Zoon Johny H. staat terecht voor poging tot doodslag op zijn vader Hendrik S. Suriname

perceel Suriname

“Meneer de rechter, toen Jezus aan het kruis stierf, riep hij: ‘Vader waarom heeft u mij verlaten.’ Als zelfs de hemelse Vader zijn zoon geen kans heeft gegeven, dan heb ik dat recht vandaag”, reageerde een bejaarde man op het pleidooi van zijn zoon bij de rechter.

Zoon Johny H. staat terecht voor poging tot doodslag en voor zware mishandeling. Hij vroeg via rechter Robert Praag een kans van zijn vader. Die ontkent overigens dat de verdachte zijn zoon is, hij zou een pleegzoon zijn.

De vader, Hendrik S., wilde de verdachte uit zijn woning hebben. Op 26 mei heeft die de documenten van een eigendomsperceel en geld weggenomen en zijn vader mishandeld met een eind hout. “Ik ben bij de Spoedeisende Hulp beland, maar weet niet wie mij daar naartoe heeft begeleid”, aldus de seniore getuige. Johnny H.woont met zijn drie dochters bij zijn vader in. Deze verklaarde dat zijn pleegzoon met ontbloot onderlijf thuis zit en zijn dochters molesteert.

De vader wil de woning verhuren aan buitenlandse vrouwen. “Ik heb het dak opgeknapt en het huis geschilderd”, zei de verdachte. . Hij ontkent zijn vader te hebben mishandeld met een stuk hout. “Hij heeft niet eens een pleister op zijn lichaam”, aldus de verdachte. De zaak wordt op 22 augustus voortgezet.

Bron: DWT

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.