Update Redactie: Schoolhoofd riskeert 3 jaar cel voor bezwangeren leerling

Update: De 34-jarige Peter riskeert een in totaal celstraf van 3 jaar voor het misbruiken van een 15-jarige leerling op een school in het district Para. Het slachtoffer is hierdoor zwanger geraakt. In het tweede kanton is een celstraf van 2 ½ jaar gevorderd, terwijl in het derde kanton eveneens een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk hem staat te wachten. Enige tijd geleden werd door medeleerlingen opgemerkt dat het meisje vaak op kantoor bij het schoolhoofd was. Ze zou vaker seks met hem hebben gehad. De schoolvriendinnen keken echter vreemd op toen bleek dat ze abortus had laten plegen. Zij begonnen het slachtoffer veelvuldig te ondervragen, wat haar niet beviel. Kort daarna hebben de ouders van de scholier besloten haar van die school af te schrijven en ze zijn ook nog verhuisd.
De leerlingen hebben het verhaal echter thuis verteld, waardoor dit de politie ter ore kwam. Die is vervolgens op eigen initiatief een onderzoek gestart en dit leidde tot de inverzekeringstelling van het schoolhoofd. De verdachte gaf in eerste instantie toe de seksuele handelingen te hebben gepleegd. Achteraf kwam hij terug en ontkende het feit te hebben gepleegd. Hij verklaarde dat hij tijdens het verhoor bij de politie onder dwang heeft toegegeven dat hij seks met het minderjarig meisje heeft gehad.

Uit vrees heeft hij verklaringen toen afgelegd. Hij weerspreekt ook zijn eerdere verklaring dat hij het meisje op plekken buiten de school heeft ontmoet. Opmerkelijk is dat de verklaringen van de verdachte bij de politie overeenkomen met de verklaringen van het slachtoffer. Het meisje heeft aangegeven dat het schoolhoofd seksuele handelingen met haar heeft gepleegd op één van zijn woonadressen. Volgens het slachtoffer bedreigde hij haar door te zeggen dat hij hun relatie wereld¬kundig zou maken indien zij dit aan iemand zou vertellen. Op 15 december komt een uitspraak.
Bron: DBS
Het schoolhoofd  van een RKBO-school in Para, is aangehouden wegens ontucht met een leerling. Het slachtoffer, een vijftienjarig meisje raakte hierdoor zwanger, echter werd de zwangerschap vroegtijdig afgebroken. Hij werd door de politie van Rijsdijk aangehouden, nadat meerdere personen ruchtbaarheid aan het geval hebben gegeven.

De Ware Tijd verneemt dat de medeleerlingen sterk het vermoeden hadden dat er iets niet pluis was aangezien het meisje regelmatig op kantoor was bij het schoolhoofd. Ouders en leerlingen hebben aan hiervan melding gedaan, omdat de situatie verergerde. Het slachtoffer is vervolgens op verzoek van haar ouders afgeschreven van de school. De politie die het geval bevestigt, wil niet in details treden.

 

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.