Redactie: De aanslag in Frankrijk “Twee seconden later komt er een supergrote vrachtwagen aan”

De boulevard van Nice stond gisteravond vol met mensen die naar een vuurwerkshow hadden gekeken, toen een vrachtwagen op de menigte inreed. Er vielen 84 doden, tientallen raakten (zwaar)gewond.

De 18-jarige Eva Pertijs was twee weken in Nice voor een zomercursus Frans. Aan NRC vertelt ze dat ze donderdagavond op de boulevard stond toen de vrachtwagen op de mensenmassa inreed.

“Het vuurwerk was net vijf minuten afgelopen en we waren aan het aarzelen over wat we zouden gaan doen. In één keer door naar de stad, of eerst nog even naar het appartement. Het was supergezellig. Twee seconden later komt er een supergrote vrachtwagen aan die gewoon doorrijd, vlak naast ons, de mensenmassa in. Ik zag dat er heel veel vluchtende mensen mijn kant op kwamen rennen. Uit automatisme liet ik alles uit mijn handen vallen: mijn blikje bier, mijn sigaretten. Mijn vrienden en ik zijn het strand op gaan rennen. Binnen twee minuten waren we elkaar allemaal kwijt. Ik hoorde overal schoten, ik was bang dat ik in mijn rug geschoten zou worden.”

Eva probeerde thuis te komen en haar vrienden terug te vinden.

“Ik denk dat het een halfuur duurde om thuis te komen. Eerst was ik iedereen kwijt, maar later vond ik weer een paar vrienden terug. We konden elkaar niet bereiken. Pas twee uur later hadden we iedereen gevonden. Rond drie uur zijn we gaan slapen. Met een vriendin logeerde ik tijdens de twee weken dat ik daar was in een studio van ongeveer 12 vierkante meter. Daar hebben we met een groepje vrienden de hele nacht doorgebracht. We hebben een beetje met elkaar gepraat, contact gehouden met familie. En geprobeerd te slapen. In het begin durfde ik mijn ogen niet dicht te doen. Je hoorde nog schoten op straat, ambulances en politie. Je denk wel dat je veilig bent, maar je bent er ook totaal niet zeker van.”

Inmiddels is Eva weer onderweg naar Nederland. Gelukkig overleefde zij de aanslag.

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.