Anoniem: Moet ik mijn vrouw vergeven?

vrouw Paramaribo

Ik ben Frits, een man van 53 jaar. Ik schrijf naar Familienieuws want misschien kan ik hier wat tips krijgen. Ik lees de berichten nu zelf ook een tijdje.
[quads id=1]
Ik wil jullie een beetje vertellen over mijn verleden. Ik ken Anna al vanaf onze 18de jaar. Toen we 21 waren zijn we getrouwd. Gelukkig getrouwd. Gelukkig? De laatste jaren is het niet echt zoals het zou moeten. Maar, we hebben 4 mooie dochters die allemaal volwassen zijn.

Ik deed alles voor mijn vrouwen. Zij gingen altijd met zijn 5-en op vakantie terwijl ik thuis bleef werken en op het huis bleef passen. Zij hadden altijd mooie spullen terwijl ik tevreden was met mijn sigaartje. We hebben 2 dochters kunnen laten studeren in het buitenland en daar zijn we trots op die andere twee daar zijn we ook trots op die doen het prima hier. We leefden jaren lang voor ons gezin. Mijn vrouw stond bovenaan samen met de meiden. Zo heeft mijn moeder mij ook grootgebracht.

Toen werd mijn vrouw 50. Ik gaf een groot feest voor haar. Toen vroeg een kennis mij of ik wel gelukkig was met mijn leven en huwelijk. Want ik zag er zo uitgeleefd uit. Dat heeft mij doen nadenken over het leven. Ik merkte dat ik inderdaad zelf geen leven had. Ik was altijd aan het werk. Dat ik nooit eens deed wat ik eigenlijk wilde. Mijn vrouw en dochters kregen alles. Ik klaagde niet maar wilde dat wel veranderen. Ik besloot een half jaar te stoppen met werken en mijn vrouw mee te nemen op vakantie. Gewoon samen. Zij en ik. We hebben altijd gespaard en we zouden bij onze dochter in Amsterdam blijven en van daaruit leuke dingen doen. In de eerste instantie wilde zij er niets van weten.
[quads id=1]
In die periode leerde ik mijn vrouw echt kennen. Mijn vrouw was eigenlijk een hele gemene dominante vrouw die zeer egoïstisch was. Nu we 24 uur met elkaar bezig waren merkte ik het pas. Waar ik ook tijdens die trip achter ben gekomen is dat mijn vrouw al jarenlang een seksuele relatie onderhield met een ander. Ik betrapte haar nota bene met een briefje van Western Union. Dus niet alleen liep ze voor mij uit. Ze gaf die man ook nog geld. Ons geld. Waar ik hard voor werkte al die jaren. Nu ik het weer opschrijf voel ik me zo vernederd door haar.

Ze vertelde me alles. En gaf mij de schuld. Ik had te weinig tijd voor haar en het gezin? En die vent gaf haar liefde. Ik wist niet wat mij overkwam. Het enige wat ik wilde was scheiden. Mijn dochter die alles mee heeft gemaakt heeft haar zussen gebeld en sinds die dag praten de meisjes niet met hun moeder. Dat doet mij pijn. We zijn nu al een jaar terug in Suriname.

Ik ben apart gaan wonen en zij is in het huis met die twee anderen. Ze praten niet. Is heel erg. Mijn hart breekt. Wat moet ik doen? Ik weet dat ik de enige ben die deze situatie kan redden. Sinds we terug zijn uit Nederland is Anna niet meer met die schoft. Tenminste dat zegt ze. Elke dag belt ze me om bij haar te komen en te praten. Ze mist mij. Ze zegt dat ze is veranderd. Ik ben boos maar ik mis haar. Ik mis mijn gezin. We waren zo mooi met elkaar.  Maar als ik denk aan die dingen die ze heeft gedaan. Ik weet het niet. Ik ben ook te oud om opnieuw te beginnen. En ik wil niet alleen mijn oude dagen doorbrengen in een appartementje. Ik voel me hier ook niet gelukkig.

Maar, de vraag is. Wat moet ik doen als man? Hoe vergeef ik iemand die je zoveel onrecht heeft aangedaan en hoe kan ik haar weer vertrouwen? Ze was jaren met een andere man terwijl ik gewoon in de buurt was. Ze kan het gewoon weer doen. Niemand weet van onze situatie. Misschien zal zijzelf of 1 van mijn dochters de situatie herkennen als ze het lezen. Dat maakt mij niet uit.

Bedankt dat jullie mijn lange brief wilden lezen. Groeten Frits!

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Maar u kunt op onze Facebook pagina uw mening, advies of power delen. Het kan zijn dat u de schrijver en of andere personen in dezelfde positie kunt helpen. Heeft u zelf een verhaal dat u met ons wilt delen. Laat het ons weten. Wij plaatsen het, uiteraard anoniem, op onze website.
[quads id=1]

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.