Redactie: Inkomsten commerciële sekswerkers minder door de crisis

Het valt velen zwaar om in deze moeilijke economische tijden het hoofd boven water te houden. In alle sectoren vallen klappen. Ook in één van de oudste sectoren, die van de commerciële sekswerkers, vallen de inkomsten tegen. Klanten blijven weg of willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. De bordelen in het land worden extra hard geraakt.

“Vroeger hadden we zaterdag vijfhonderd mensen, maar als we nu tweehonderd tot 250 krijgen, mogen we blij zijn”, zegt een manager van de nachtclubs Diamond en Laphina.

Bovendien houden de klanten die wel komen, de hand op de knip als het om de drankconsumptie gaat. En terwijl de omzet daalt, zijn de stroom- en watertarieven enorm toegenomen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, kampen de bordeeleigenaren ook steeds met stelende werknemers.

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel in de wereld van het professionele sekswerk. Massagesalons lijken juist te profiteren van de crisis, doordat mensen meer stress hebben. Bij Excellente rinkelt in ieder geval de kassa nog flink. Tenminste, voor het werk dat de dames leveren. “De drankomzet is wel afgenomen doordat bijvoorbeeld de klanten niet vaak meer kiezen voor de dure whisky, maar voor een biertje”, zegt eigenaar Don Waaldijk.

Ook Tania Kambel, voorzitter van Stichting Changes For Life, die momenteel commerciële sekswerkers langs de straat en in de goudvelden medisch adviseert, maakt zich zorgen over de doelgroep in deze economische situatie. De kans groot is dat dames hun hoofd zullen buigen voor klanten die zonder condoom willen seksen, wat kan leiden tot toename van het aantal soa-besmettingen.

Bron: DWT

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.