Redactie: Revelino Dongo over zijn broer. “Ik had heel veel bewondering voor hem.”

Wat een verrassingsfeestje woensdagavond moest worden voor Steven Sijp, de voorzitter van de motorrijdersclub Q-Riders, is geëindigd in een tragedie. Zijn verjaardag vrijdag, zal ongetwijfeld in mineurstemming verlopen. De leden van de club, allen op hun motorfiets, bereikten de plek waar de verrassing zou plaatsvinden niet; onderweg sloeg het noodlot toe voor het lid Serginho Dongo (32). Hij werd aangereden door een dronken taxibestuurder en overleed.

Nadat de motorfietsers hadden vergaderd hoe de ‘surprise’ eruit zou zien vertrokken zij in een stoet richting Paramaribo-Noord. Op de hoek van de Letitia Vriesdelaan en de Henck Arronstraat werd Serginho dodelijk aangereden door een chauffeur van Tourtonne’s taxi die volgens de politie geen voorgang heeft verleend en onder invoed van alcohol verkeerde. Hij had tweeënhalve keer zoveel alcohol in zijn bloed dan bij wet is toegestaan om aan het verkeer te mogen deelnemen.

Revelino Dongo zei dat zijn broer de laatste in de stoet was. Toen de groep het verkeerslicht van de Stoelmanstraat was genaderd viel het Revelino op dat zijn jongere broer er niet meer bij was. “Ik dacht al: hier klopt iets niet.” De motorrijders keerden terug en zagen hun makker roerloos op de grond liggen. Revelino zegt dat het slachtoffer ter plaatse is overleden.

“Het is ook een zware klap voor mijn moeder, die vijf jaar terug al een zoon heeft begraven. Ik ben nu het enig overgebleven kind van haar”, vertelt hij aangeslagen. Hij omschrijft zijn jongere broer als een harde werker die heel goed voor zijn vrouw en drie kinderen heeft gezorgd. Er valt een stilte tijdens het gesprek. Revelino krijgt het extra moeilijk. Hij geeft zijn tranen de vrije loop als hij vertelt over zijn broer. “Ik had heel veel bewondering voor hem. Hij was een heel behulpzame broer. Een rustige jongen die niet veel sprak en altijd een smile op zijn gezicht had.”

Bron: DWT

**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Blijf ons volgen op de verschillende social media.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.