Video – Waarschuwing – Was of hergebruik c*ndooms niet! – Gezondheid

0

Gezondheid ~ Ziektecentrum waarschuwt: stop met wassen en hergebruiken c*ndooms. C*ndooms zijn een wegwerpproduct; je kunt ze dus maar één keer gebruiken.

Beter voor je gezondheid

Dat lijkt evident, maar een Amerikaanse gezondheidsorganisatie heeft daarover een waarschuwende tweet verstuurd. Blijkbaar zijn er veel Amerikanen die hun c*ndooms wassen, laten drogen en daarna opnieuw gebruiken.

,,We zeggen het omdat er mensen zijn die het doen”, aldus het Center for Disease Control (CDC). ,,Was of hergebruik c*ndooms niet! Gebruik een nieuw exemplaar voor elke vrijpartij.”

C*ndooms helpen niet alleen om zwangerschappen te voorkomen, maar zijn ook een effectief middel om de verspreiding van intiem overdraagbare aandoeningen tegen te gaan. Maar dan moet je ze wel goed gebruiken, anders kunnen ze breken, lekken of scheuren.

gezondheid bescherming

Archiefbeeld van een aids-bewustzijnscampagne in Sjanghai. © Reuters

Wassen is onverstandig

Wassen is volgens het CDC erg onverstandig, schrijft Buzzfeed. Water en zeep zijn immers niet genoeg om de micro-organismen aan de binnenkant van c*ndooms uit te roeien. Daarnaast zouden c*ndooms na een wasbeurt makkelijker scheuren.

Makkelijker scheuren

En de man krijgt ze dan veel minder makkelijk om, want ze zijn al snel wat wijder. Oftewel: na iedere intieme handeling moet het c*ndoom in de prullenbak, ook als de man niet klaarkomt.

Bekijk hier de video erover:

Deel deze belangrijke informatie met iedereen
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.

Delen:

Comments

comments

Comments are closed.